Tato bezlepková směs se skládá z přirozeně bezlepkových přísad. Obsahuje xanthan gumu, která zlepšuje strukturu těsta a zabraňuje drobivosti u bezlepkového pečiva. Vhodná pro pečení chleba a pizzy. Z tohoto kilového balení upečete 2 bochníky.
Výhody výrobku
Ideální alternativou pro kohokoliv na bezlepkové dietě.
Vhodná nejen pro celiaky, ale i pro přísné alergiky.
Vhodné pro vegetariány a vegany.
Obsahuje xanthanovou gumu, která zlepšuje strukturu těsta a zabraňuje drobivosti u bezlepkového pečiva.
Složení výrobku
Rýže, tapioca, brambory, xantanová guma. Vyrobeno bez ořechů, mléka, caseinu, vajec, lepku a sóji. Bez obsahu jakýchkoliv alergenů, tj. bez pšeničného deproteinovaného škrobu, lupinové mouky a sójové mouky.
Nutriční hodnoty: Průměrné hodnoty na 100 g, Energetická hodnota 1490 KJ/ 351 kcal, Tuky 0,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g, Sacharidy 79,8 g, z nichž cukry 0,3 g, Vláknina 1,4 g, Bílkoviny 5,3 g, Sůl 0,04 g. Neobsahuje žádný deproteinovaný pšeničný škrob, sóju ani lupinu.
Doporučené použití
Rychlý chléb/bulky bez kynutí - Přísady: 3 lžíce (15 g) psyllia, 3 lžíce (30 g) lněného semínka - lze nahradit i mletým chia semínkem, lněné je vhodnější, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 lžíce vody, 2 vejce, 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžička octu, 140 g Freee Doves Farm chlebové mouky bílé, 1 lžička drceného kmínu, 1/4 lžičky sody, 1 prášek do pečiva, 3/4 lžičky soli. Postup: Psyllium a len si umeleme, nejlépe na el. mlýnku na kávu. Do nádoby dáme tvaroh, vodu, vejce, olej, ocet a dobře promícháme, přisypeme pomleté psyllium a len a znova promícháme. Přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v kompaktní hmotu. Buď mokrýma rukama vytvarujeme bochánek, který dáme na plech, nebo těsto rozdělíme na 6 dílů. Ruce si potřeme olivovým olejem a každou část vytvarujeme na kuličku, posypeme kmínem, sezamem či lněným semínkem. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, pečeme při 180°C, 25 - 30 minut. Ihned po upečení postříkáme rozprašovačem vodou.
Kynutý knedlík - Přísady: 250 g Freee Doves Farm Chlebové směsi bílé, lžičku soli, 50 g teplé vody + 200 g vody, mléka či kyselého mléka, 1 lžička cukru, 1/3 kvasnic, 1 lžička psylia (rozpustná vláknina). Postup: Psylium zalijeme horkou vodou, pak si navážíme zbytek ingrediencí, případně uděláme kvásek, pokud nepoužíváme sušené droždí. Vypracujeme těsto, necháme asi půl hodiny vykynout přikryté igelitem. Vytvarujeme knedlík, necháme opět chvíli přikryté vykynout a vaříme v páře na olejem pomazaném pařáčku asi 20 minut.
Důležitá upozornění
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
Množství v balení
Balení obsahuje 1000 g.