Guma guar se vyrábí z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba, podobné fazoli. Jde o rostlinu čeledi bobovitých, je to luštěnina, která se pěstuje hlavně ve střední Asii, především v Indii a Pákistánu. Jedná se o polysacharid s velkou viskozitou, dobře rozpustný ve vodě a patří k tzv. rozpustným vlákninám. Ve vodě totiž tvoří silně viskózní roztok i bez zahřívání.
TIPY K POUŽITÍ:
Již velmi malé množství gumy guar je velkým pomocníkem při bezlepkovém pečení. Guar dokáže částečně nahradit vlastnosti lepku a způsobuje, že je těsto vláčnější a drží pohromadě. Guma guar přidává pečivu na objemu, zlepšuje jeho texturu a prodlužuje jeho životnost.
Dávkování: cca 1 kávová lžička na 400 g mouky. Vyšší dávky mohou mít projímavé účinky.
Složení 100 % guma guar
Výživové údaje Guma guar je legislativně řazena pod „potravinářské přídatné látky“. Na této skupině látek není, dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům – příloha V, vyžadováno uvádění výživových údajů.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
ADVENI MEDICAL, spol. s r.o., Mělčany 64, 666 64 Mělčany, Česká republika, IČ 28358996