Těžko byste na trhu hledali bezlepkový chléb, který obsahuje větší množství semínek. Slunečnicová, dýňová, lněná hnědá, lněná zlatá, konopná a chia. Ano, počítáte správně - šest druhů semínek, která dohromady tvoří více než 30 % obsahu směsi! Možná to zní neskutečně, ale i při takovém množství „zrní“ si chléb uchovává jemnou chuť a kyprou texturu. Pokud i vy patříte k zákazníkům, kteří se nespokojí s průměrem a vždy vyžadují něco extra, pak je pro vás jako stvořený. DELIKATES, to je skutečná delikatesa mezi bezlepkovými semínkovými chleby!
Laboratorní testy prokázaly, že tato směs „dosáhne“ na tato výživová tvrzení:
S VYSOKÝM OBSAHEM VLÁKNINY
ZDROJ OMEGA-3 MASTNÝCH KYSELIN
S NÍZKÝM OBSAHEM CUKRŮ
Směs splňuje kritéria Česká cechovní normy a získala certifikaci a povolení nést její logo. Česká cechovní norma klade na výrobce vyšší nároky než legislativa, pro spotřebitele je tak garancí kvality.
Tato směs byla oceněna v soutěži o inovativní výrobek roku 2019, kterou vyhlašuje Potravinářská komora České republiky, a v jejíž porotě zasedají odborníci z vysokoškolských škol, výzkumných ústavů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a z Potravinářské komory ČR.
SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA SE SMĚSÍ SEMÍNEK – BEZ LEPKU
Balení obsahuje
500 g směsi na bezlepkový chléb DELIKATES se směsí semínek.
K tomu přidáme 340 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Návod k přípravě v domácí pekárně
Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)
Návod k přípravě v klasické troubě
V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí.
Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:
Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.
Nedokážete celý bochník chleba zkonzumovat začerstva? Naše směsi byly vyvinuty tak, abyste si pečivo z nich mohli zamrazit. Pečivo si zachová své kvality i po rozmražení.
Výrobek je vhodný pro: ✓celiaky ✓alergiky na lepek ✓alergiky na sóju ✓osoby s NCGS ✓ovovegetariány ✓laktovegetariány ✓laktoovovegetariány ✓vegany ✓stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)
Složení: kukuřičný škrob, směs semínek 30 % (slunečnicová semínka loupaná, dýňová semínka loupaná, lněná semínka zlatá, lněná semínka hnědá, konopná semínka loupaná), bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, mleté výlisky semen chia – šalvěje hispánské (Salvia hispanica), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), kmín drcený, guarová guma (zahušťovadlo), karobový prášek, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti).
Může obsahovat stopy sezamu
Bez lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat a konzervačních látek.
Obsah semínek: 30 %
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výrobce: ADVENI MEDICAL, spol. s r.o., Mělčany 64, 666 64 Mělčany, IČO 28358996